“Πυρ ομαδόν” κατά της Περιφερειακής αρχής – ζητούν απαντήσεις και στοιχεία: “Είστε επικίνδυνοι – δεν σας εμπιστευόμαστε πλέον” (Βίντεο)

Αρκετά υψηλά ανέβηκαν οι τόνοι στην τελευταία Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος με αφορμή στοιχεία που ζήτησαν και δεν έχουν λάβει οι περιφερειακοί σύμβουλοι Τάσος Χρονάς, Δημήτρης Αναγνωστάκης και Νίκος Μπέτσιος αναφορικά με τις έκτακτες ανάγκες της Πολιτικής Προστασίας αλλά όχι μόνο.

Αρκετά υψηλά ανέβηκαν οι τόνοι στην τελευταία Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος με αφορμή στοιχεία που ζήτησαν και δεν έχουν λάβει οι περιφερειακοί σύμβουλοι Τάσος Χρονάς, Δημήτρης Αναγνωστάκης και Νίκος Μπέτσιος αναφορικά με τις έκτακτες ανάγκες της Πολιτικής Προστασίας αλλά όχι μόνο.

Ο Δημήτρης Αναγνωστάκης στην τελευταία συνεδρίαση με αφορμή δύο επιστολές που γνωστοποιήθηκαν στα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και αφορούσαν το ΤΟΕΒ Μεξιατών αλλά και τα αρδευτικά δίκτυα Σμοκόβου βγήκε εκτός εαυτού. Ο επικεφαλής της “Στερεάς Υπεροχής” ανέβασε… τόνους με αφορμή τα δύο θέματα των επιστολών του πρώην δημάρχου Δομοκού Δ. Τζιαχρήστα και του δημοσιογράφου Γ.Παλαμιώτη που πήραν θέση για τα ζητήματα των αρδευτικών δικτύων στο Σμόκοβο αλλά και το ΤΟΕΒ Μεξιατών: “… εδώ υπάρχει πλέον η συνείδηση στην τοπική κοινωνία ότι είμαστε όλοι συνένοχοι” είπε στον κ. Τασιό που προέδρευε εν τη απουσία του Περιφερειάρχη, Φάνη Σπανού, ζητώντας απαντήσεις και στοιχεία.

Τάσος Χρονάς : “Είναι αυτονόητο πως περιμένουμε τις συγκεκριμένες ενέργειες των αρμοδίων”

Τον λόγο αρχικά πήρε ο Τάσος Χρονάς σημειώνοντας : “Πρώτα πρώτα θέλω να σταθώ στα αιτήματα μας που δεν ικανοποιήθηκαν. Στην προηγούμενη συνεδρίαση της Ο.Ε μιλώντας για συγκεκριμένες τεχνικές παρεμβάσεις στην περιοχή του Λιανοκλαδίου ζητήσαμε την τοπογραφική καταγραφή των παρεμβάσεων, τα πρακτικά των έργων, τις επιμετρήσεις, ζητήσαμε δλδ 10 περίπου έγγραφα έχοντας υπόψιν τις εντολές πληρωμών που υπήρξαν. Το αίτημα μας το υπενθυμίσαμε στον Γενικό διευθυντή τηλεφωνικά, δυστυχώς όμως, μέχρι χθες το πρωί δεν πήραμε τίποτα. Για αυτό το λόγο πήρα την πρωτοβουλία και πήγα στην διεύθυνση τεχνικών έργων. Εκεί αποσαφηνίσαμε τα ερωτήματα. Είναι αυτονόητο πως περιμένουμε τις συγκεκριμένες ενέργειες των αρμοδίων και της περιφερειακής αρχής και φυσικά τα στοιχεία που ζητήσαμε. Δεν μπορεί όλο αυτό να τραβάει σε μάκρος. Αυτό που εξετάζεται και θα εξεταστεί σε βάθος, είναι η διαδικασία που ακολουθήθηκε και ο χαρακτήρας και η επαναληψιμότητα, των όποιων λανθασμένων χειρισμών έγιναν…” σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Χρονάς ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε στα θέματα του αρδευτικού δικτύου Σμοκόβου και του ΤΟΕΒ Μεξιατών”.

Δημήτρης Αναγνωστάκης: “Είστε επικίνδυνοι- δεν σας εμπιστευόμαστε πλέον…”

“O κ. Χρονάς το είπε το επαναφέρω και εγώ. Πρέπει να έχουμε μια σαφή θέση της Περιφερειακής αρχής. Πάρτε επιτέλους θέση. Δεν μπορούμε να συννενοηθούμε, δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι συμβαίνει. Και είναι τυχαίο ή υπάρχει πραγματικά σκοπιμότητα. Εδώ γεννιούνται άλλου είδους ζητήματα. Έχει η Οικονομική Επιτροπή την σωστή ενημέρωση που χρειάζεται και απαιτείται για να πάρει τις σωστές αποφάσεις; Το συμπέρασμα είναι όχι! ΟΧΙ! Και δεν είναι η πρώτη φορά.

Είχαμε τις πλαστές, εικονικές αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής για τις έκτακτες ανάγκες της Πολιτικής Προστασίας, έχουμε τώρα τις λαθεμένες πληροφορίες που παίρνουμε για το έργο στο ΤΟΕΒ Μεξιατών, έχουμε την 3η επιστολή του πρώην δημάρχου (Δ.Τζιαχρήστα) και πάει λέγοντας. Έχετε χάσει την εμπιστοσύνη των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και δεν μιλώ για όλα τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής, μιλώ για μένα κ. Τασιέ. Δεν έχετε πλέον την στοιχειώδη εμπιστοσύνη. Δεν σας εμπιστευόμαστε πλέον. Γιατί όπως λέει και η επιστολή, είστε επικίνδυνοι. Συνυπογράφω, το υιοθετώ το στηρίζω πλέον. Για αυτό ρώτησα αν θα ήταν εδώ σήμερα ο κ. Περιφερειάρχης γιατί εσείς δεν έχετε τον πρώτο λόγο, την πρώτη ευθύνη. Την πρώτη ευθύνη την έχει εκείνος. Δυστυχώς δεν είναι εδώ. Δεν μπορούσα να μην τα πω. Και επιφυλάσσομαι για κάθε νόμιμη ενέργεια από την πλευρά μου αν και εφόσον αποκαλυφθεί ότι υπήρχε δόλος και σκοπιμότητα να παραπλανήσετε τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής”.

Νίκος Μπέτσιος : “Εγώ δεν ρωτούσα για τις πυρκαγιές, ρωτούσα για τις πλημμύρες”

Θέση στην συνέχεια πήρε ο Περιφερειακός σύμβουλος της “Πατρίδα μας η Στερεά” Νίκος Μπέτσιος : “… ένα ένα τα θέματα. Ο κ. Χρονάς ζήτησε στοιχεία για τα έργα που εκτελέστηκαν στην Δ.Ε Λιανοκλαδίου. Δε νομίζω ότι ήταν μεγάλη η γραφειοκρατία προκειμένου να δοθούν τα στοιχεία. Όπως δεν δόθηκαν και άλλα στοιχεία σε προηγούμενα θέματα που τέθηκαν. Να ρωτήσω κ. Τασιέ και για σχετικό θέμα. Ο οικονομικός φορέας της Εύβοιας για τον οποίο είχα θέσει στην οικονομική επιτροπή ότι δεν ταυτίζονται τα μηχανήματα στην σύμβαση την οποία υπέγραψε με την Περιφέρεια με τα μηχανήματα που ενέκρινε η Οικονομική επιτροπή έχει καταθέσει εξώδικο στην Περιφέρεια; Αν δε έχει κατατεθεί τέτοιο εξώδικο στην Περιφέρεια θα παρακολούσα να το έχω. Το 2ο αναμένω την απάντηση σχετικά με τις πλημμύρες και όχι με τις πυρκαγιές. Την μέρα που τέθηκε το συγκεκριμένο θέμα ο κ. Περιφερειάρχης έδωσε εντολή να δοθούν στοιχεία. Εγώ δεν ρωτούσα για τις πυρκαγιές, ρωτούσα για τις πλημμύρες. Είναι σαφέστατο και αναμένω να απαντηθεί. Όχι αν δούλεψε ο εργολάβος ή δεν δούλεψε. Δεν έθεσα εγώ τέτοια ερωτήματα. Ούτε αμφισβήτησα αν εργάστηκε ο εργολάβος και πόσο εργάστηκε”.

Δείτε την “έκρηξη” του Δημήτρη Αναγνωστάκη από το 25.22-34.22 με αφορμή τα δύο θέματα

Πηγή:lamianow.gr

Σχετικά